Carte postala cu chipul lui Stefan petica, emisa de Centrul Cultural Dunarea de Jos, avand ca model tabloul original realizat de George Marinescu - Valsani cu cateva zile inainte de moartea poetului. Originalul se afla in camera Stefan Petica din cadrul Muzeului de Istorie din Ivesti, filiala a Muzeului de Istorie din Galati.

Oct. 2004, Ivesti - Simpozionul comemorativ un secol de la trecerea in eternitate organizat de Societatea Culturala Stefan Petica Ivesti in Sala de Lectura a Caminului Cultural Stefan Petica Ivesti
Casa memoriala Stefan Petica din satul Bucesti, comuna Ivesti, jud. Galati.
Este cea de-a treia locuinta a familiei Petica.
Fotografie facuta in 1979
in aceasta casa a fost amenajat de catre Prof. Gh. Fratita, cu concursul direct al Anitei Petica, sotia lui Tache Petica - care a murit in 1978 - Punctul Memorial Stefan Petica unde erau expuse obiecte si carti care apartinusera poetului.
Scrisoare adresata de Pamfil Seicaru tatalui poetului. Se pare ca acesta ar fi primit din partea familiei poetului o parte din manuscrise, dar care au fost pierdute
Afisul manifestarilor omagiale prilejuite de implinirea centenarului mortii poetului
Centenarul nasterii lui Stefan Petica
Simpozion organizat de Societatea Culturala Stefan Petica si Caminele Culturale Ivesti.
Certificat de Aptitudine la gradul de Sublocotenent in rezerva
Documentul in care se atesta numirea ca ajutor in biroul de control al lucrarilor anchetei industriale din cadrul Serviciului Statistic, Ministerul Agriculturei, Industriei, Comerciului si Domeniilor , emis la 29 mai 1902
1929 - comemorarea a 25 de ani de la moartea poetului. Pe scaun, mama poetului
1924 - A doua foto - la inaugurarea monumentului funerar
in centru, dar in planul al doilea, in costum inchis la culoare, facandu-si umbra cu palaria pe care o tine in mana stanga, George Tutoveanu
Spre stanga, sprijinindu-se in toiag, mama poetului
in costum alb, Traian Corodeanu, prieten al poetului
Comemorarea si pomenirea la 7 ani de la moartea poetului
Fotografie facuta in cea de-a doua locuinta.
in centru, rezemat de stalpul din mijloc al casei si tinand un copil in brate, Tache Petica, cel mai mic frate al poetului. in dreapta, cu batic pe cap, sezand pe scaun
Documentul in care se atesta numirea in functia de impiegat (functionar) cls. IV, din cadrul Serviciului Statistic, Ministerul Agriculturei, Industriei, Comerciului si Domeniilor, emis la 1 octombrie 1902
22.01 2002 - langa monumentul funerar dedicat poetului si care se afla in curtea Bisericii din Bucesti (com. Ivesti) Simpozionul comemorativ 125 de ani de la nasterea poetului Stefan Petica Lucrarile s-au tinut la Caminul Cultural Stefan Petica, Ivesti
Oct. 2004 - Simpozion comemorativ Stefan Petica - un secol de la trecerea sa in eternitate.
Stefan Buturca - ilustratii realizate la cererea Prof. Gh. Fratita din Ivesti (fost director al Caminelor Culturale din Ivesti si fost primar) cu prilejul sarbatoririi a 75 de ani de la moartea poetului si destinate Casei Memoriale de la Bucesti.
Stefan Buturca - ilustratii realizate la cererea Prof. Gh. Fratita din Ivesti (fost director al Caminelor Culturale din Ivesti si fost primar) cu prilejul sarbatoririi a 75 de ani de la moartea poetului si destinate Casei Memoriale de la Bucesti.
Stefan Buturca - ilustratii realizate la cererea Prof. Gh. Fratita din Ivesti (fost director al Caminelor Culturale din Ivesti si fost primar) cu prilejul sarbatoririi a 75 de ani de la moartea poetului si destinate Casei Memoriale de la Bucesti.

Toamna lui 1924
La 16 noiembrie 1924, in curtea Bisericii din Bucesti, jud. Galati, Societatea Culturala "Ateneul Cultural" din Tecuci, impreuna cu Academia Barladeana au ridicat in semn de respect si omagiu un monument funerar poetului Stefan petica.
La sugestia lui Petrache Popa si a lui George Tutoveanu, osemintele poetului au fost deshumate din cimitirul satului Bucesti care se afla dincolo de calea ferata, si au fost reinhumate sub monumentul funerar, in curtea Bisericii.
La moartea sa, poetul fusese inmormantat in cimitirul satului Bucesti, sub un salcam falnic, alaturi de un foarte bun prieten de-al sau, invatatorul si poetul D. Popa. Pe crucea de lemn erau sapate urmatoarele cuvinte: Supt aceasta cruce hodineste robu lui Dumnezeu Stefan Petica, 27 ani.
in fotografie, pe sirul din stanga, dinspre monument spre fata, apare unul din fratii poetului (cu palarie gri). Pe sirul din dreapta, dinspre monument, spre planul apropiat apar:
- poetul barladean George Tutoveanu, poet apropiat al lui Stefan Petica, Presedintele Societatii Culturale Academia Barladeana din Barlad
- prefectul judetului Tecuci, Turtureanu
- poetul, prozatorul si criticul literar Nicolae Davidescu
- poetul si economistul Petrache Popa


Despre case:

Prima casa a familiei Enache si Ecaterina (Catinca) Petica era amplasata in vechea vatra a satului Bucesti (din vale), adica din lunca Siret - Barlad (areal geografic in care au avut vechile vetre de locuire toate satele aflate la Sud de Tecuci). Aceste sate isi vor muta vatra de locuire sus, pe prima terasa a raului Barlad, pe stanga sa, respectiv terasa geomorfologica Cernicari-Ivesti, mutare fortuita de marile viituri ale celor doua rauri (cea din 1878 si cea din 1881). Dupa acest ultim an, toate localitatile de mai sus au urcat pe terasa pomenita.
A doua casa a fost construita intre 1881 - 1882 si apare in fotografia facuta la comemorarea a 7 ani de la moartea poetului..
A treia casa apare in doua ipostaze:
- dinspre DN 25; in coltul din dreapta, pe scaun, Anita petica, sotia lui Tache Petica, cel mai mic dintre fratii poetului.
- partea din spate, care apare in fotografia de la comemorarea a 25 de ani de la moartea poetului
Cea de-a patra casa, construita de dr. veterinar Leahu, care a cumparat cea de-a treia casa de la Aristide Petica, nu mai pastreaza, din pacate, decat placa memoriala de pe peretele acesteia.
Toate drepturile rezervate © Stefanpetica.ro